Giving hope while being the difference

Sam & Karin wonen en werken sinds 1992 in Sikkim, Noord-India. Karin vertelt over hun werk:
“Ons doel is de onbereikte Tibetaanse boeddhistische stammen in de afgelegen dorpjes gezondheidszorg te bieden en met het evangelie te bereiken. We helpen ook bij dorpsontwikkeling, door middel van praktische hulp en sociale projecten. Er is veel armoede en de meeste mensen in de dorpjes zijn totaal buiten het bereik van gezondheidszorg en andere faciliteiten. Vele dorpjes zijn nog niet bereikt met het evangelie. We hebben wekelijkse programma’s in Sherpa Tar, Badey, Lingsey, Lower Sunduk en in het verre noorden van Sikkim. Gedurende de dag checken we patiënten in een dorp, behandelen hen voor zover mogelijk en geven we gezondheidsvoorlichting. Ook zien we dat mensen met ernstige ziektes m.b.v. intensieve kuren en begeleiding genezen. Ook doen we eenvoudige laboratoriumtests. Als we tweedehands kleding hebben verdelen we dat onder de mensen die het nodig hebben.

‘s Avonds hebben we een evangelisatieprogramma. We brengen het evangelie door middel van een film met christelijke inhoud, zang, choreografie, toneelstukjes, dans en een korte preek. We hebben altijd een contactpersoon die er een vervolg aan geeft als wij weer weggaan. We blijven ongeveer 3 dagen in een dorp. Het resultaat is vaak dat er nieuwe kerkjes of huisgemeentes ontstaan of dat bestaande kleine lokale kerkjes groeien. Deze worden dan opgevolgd door de lokale christenen die we meenamen naar het dorp. Soms is er felle tegenstand van de hindoes of boeddhistische leiders.

We zijn een interkerkelijke beweging en werken meestal samen met gelovigen van diverse denominaties of organisaties. We gaan naar zo’n dorp toe met een ambulance model jeep. Soms moeten we wel 5 uur rijden en dan weer 2, 3 of zelfs 4 uur lopen in de bergen. We vervoeren ook zieken of overleden mensen uit de dorpjes.We gaan regelmatig naar het dorp Sherpatar rai Goan. Hier is inmiddels een medische post gebouwd met behulp van de dorpsmensen.Ook is er nu een kerkje. We hebben er inkomstenwervende projecten (vrouwen leren kleding naaien, fokken van varkens en een groentenkas) opgestart. We zijn een microkrediet project begonnen in Lower Sunduk om arme gezinnen te helpen aan inkomsten dmv klein vee. Ook gaan we een kippenfarm opstarten in een dorp. Het gevolg van werkeloosheid en een gebrek aan scholing is armoede, slechte gezondheid, alcohol en drugsverslaving en zelfmoord. In het geval van Sherpa tar moeten de inkomenswervende projecten geld opbrengen voor het “kinderdorp”, waar ik zo meer over vertel. De medische post in Sherpa Tar is een plaats waar mensen getraind worden en patiënten geholpen. Ook houden we hier seminars en basisgezondheidscursussen voor de dorpsmensen. Ons doel is in meer dorpen medische posten op te richten en meer mensen te trainen als basisgezondheidswerker.

Als hulporganisatie zijn wij ontzettend dankbaar dat we met de hulp van onze donateurs zoveel mensen zicht mochten geven op een betere toekomst. Tegelijkertijd is er nog zoveel te doen. Mogen we (opnieuw) op uw steun rekenen?

Stichting Charity Hands is aangemerkt als 
Algemeen Nut Beogende Instelling.
Al uw donaties zijn aftrekbaar voor de belastingdienst

Doneer online

Persoonlijke informatie

© Copyright 2021 - Charity Hands