Deze week ging eindelijk een lange droom van Sam en Karin in vervulling: een medische training verzorgen voor een aantal vrouwen in een klein bergdorpje, ergens in de Himalaya. Deze training is vooral gericht op preventie en voorlichting, en kan van levensbelang zijn voor de inwoners van de dorpjes.

In de training geven Sam en Karin onder andere les over gezonde voeding, iets wat een groot probleem is in de dorpen. Want de mensen weten niet beter dan te ontbijten met wat noten en thee (met veel te veel suiker), ‘s middags wat rijst en dahl (linzensoep) en ‘s avonds opnieuw rijst en dahl te nemen. Ze missen belangrijke voedingsstoffen die in groente en fruit zit. Hierdoor hebben veel dorpsbewoners last van misselijkheid, hoofdpijn en pijnlijke gewrichten, hoge bloeddruk en diarree. Terwijl dit met een gezond voedingsschemag kan worden opgelost. Een er zijn genoeg gewassen en fruit in het dorp te vinden. En supergezond, want het is allemaal biologisch verbouwd.

Sam en Karin drukken de vrouwen in de training op het hart om voldoende te drinken. Voor de vrouwen was het echt een eye-opener dat veel van de gehoorde klachten eenvoudig kunnen worden opgelost met het drinken van voldoende water. Verder werd er voorlichting gegeven over virussen, bacterien en infecties. Ook leerden ze de vrouwen enkele genezende recepten, bijvoorbeeld hoe zij een eenvoudige gemberthee kunnen maken tegen de hoest. En aan het einde van de week werd er een examen gegeven. En de vrouwen hebben goed opgelet. Van de dertien waren er  elf met vlag en wimpel geslaagd!

Dit is een project die Charity Hands van harte wilt steunen. U ook?

© Copyright 2021 - Charity Hands