Malawi, het warme hart van Afrika


Deze prachtige bijnaam van Malawi begrijp je pas als je rondreist in één van de minst ontwikkelde landen ter wereld en vele gezichten je vriendelijk toelachen. Ondanks bittere armoede, honger en tegenslag waar veel van hen mee bekend zijn, ontmoet je een goedmoedig en veerkrachtig volk. Malawi heeft één van de jongste en snelst groeiende bevolkingsgroepen van Afrika. Maar liefst 46% van de inwoners is onder de 14 jaar. Dit vormt een uitdaging, maar er zijn ook kansen om het straatarme land op een nieuwe manier vorm te geven.

Trainingscentrum in ontwikkeling
In juni 2019 heeft Charity Hands samen met haar partner Stand As One een boerderij van 350 hectare aangekocht in Malawi. Hier wordt gebouwd aan een trainingscentrum voor dorpsontwikkeling. De boerderij wordt omringd door 21 dorpen, met naar schatting 12.000 mensen. Onze doelstelling is om deze mensen een een kans te bieden om duurzaam uit de armoede te komen. Er wordt doorlopend getraind in goede omgang met landbouw, familie, financiën, gezondheid en geloof. Het centrum biedt pastorale-, diaconale- en gezondheidszorg. Tevens fungeert het als een demonstratie plek voor duurzame manieren van koken, bouwen, omgang met natuurlijke bronnen en biedt het leer- en werkgelegenheid. Het centrum beoogt zelfvoorzienend te worden door inkomsten uit haar eigen boerderij en uit toerisme.

 

Mitongwe Basisschool
Op de trainingsboerderij van Charity Hands staat de Mitongwe Basisschool die dit schooljaar 941 kinderen telt, verdeeld in tien klassen en zeven klaslokalen. Het team van tien leraren doet wat ze kunnen, maar één op één aandacht is er nauwelijks. Kinderen met leerproblemen lopen vaak leerachterstanden op. Uit onze survey blijkt dat 58% van de kinderen de lagere school niet afmaakt. Slechts 4% behaalt een middelbare school diploma. Naast het missen van schooljaren door armoede, is een andere oorzaak leerproblemen door ondervoeding. Gemiddeld 1 op de 3 kinderen is chronisch ondervoed wat leidt tot concentratie-, geheugenproblemen en verminderde weerstand.

Kansen vergroten!
Charity Hands wil samen met leraren en ouders de kansen voor deze kinderen vergroten, zodat ze straks klaar zijn om goed vorm te geven aan werk en gezin. Hiervoor wordt een 5-jaren plan ontwikkeld. Op korte termijn kunnen door eenvoudige verbeteringen, de kansen worden vergroot zodat een kind vaker op school kan zijn en het geboden onderwijs kan afmaken. Je kunt een verschil maken voor deze kinderen! Bekijk eens onze projecten voor verdere ontwikkeling van deze prachtige kinderen.

Bekijk onze projecten in Malawi

Nieuwsberichten uit Malawi


Malawi gezinnen Foundations for FarmingCharity Hands

100 gezinnen trainen in duurzame landbouw!

De Bethel kerk uit Veenendaal zal komend seizoen geld inzamelen om 100 gezinnen in Malawi te kunnen trainen in duurzame landbouw!
Onderwijs in Malawi

Stralende ogen en een mooie lach

Het is december in Mitongwe, Malawi. Als de eerste haan kraait…
Charity Hands

Joshua, op avontuur in Malawi...

Charity Hands is in 2019 betrokken geraakt in Malawi en heeft hier een boerderij aangekocht. Joshua reisde in augustus voor de troepen uit.
Kaas in MalawiCharity Hands

Kaasmakers in Malawi

Ja, dat lees je goed! In Malawi wordt kaas gemaakt. Zeven mannen en acht vrouwen werken in onze kaasmakerij. De eerste en enige in heel Malawi! Ze werken hard en doen hun ontzettende best om goede kaas te maken. ’s Morgens vroeg komen de boeren aanfietsen met een melkbus achterop de fiets...Biycle Cheese

De eerste “Rabobank” in Malawi

Met hulp van de Nederlandse stichting Charity Hands hebben markthandelaren in het armste land van de wereld, Malawi, een succesvol project afgerond. De lening, welke aan hen werd verstrekt, is na de afgesproken periode van 4 maanden volledig terugbetaald, inclusief 4 % rente.

Hongersnood in Malawi

De VN meldde onlangs dat Afrika te kampen heeft met hongersnood. Het zwaarst getroffen land zou Malawi zijn. The Nation, een van de landelijke dagbladen in Malawi, houdt het op 2,8 miljoen Malawianen die met dit hongerprobleem te maken zouden hebben.
Als hulporganisatie zijn wij ontzettend dankbaar dat we met de hulp van onze donateurs zoveel mensen zicht mochten geven op een betere toekomst. Tegelijkertijd is er nog zoveel te doen. Mogen we (opnieuw) op uw steun rekenen?

Stichting Charity Hands is aangemerkt als
Algemeen Nut Beogende Instelling.
Al uw donaties zijn aftrekbaar voor de belastingdienst.


Doneer voor onze projecten in Malawi

Bedrag
Persoonlijke informatie

Wanneer u dit formulier verzend gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden.