Duurzaam ontwikkelingswerk in India

Microkredieten in India

Een microkrediet is een klein bedrag, dat toch een wezenlijke bijdrage kan leveren aan arme gezinnen. Sam & Karin hebben in het dorp de leidinggevenden gevraagd om gezinnen te selecteren en toezicht te houden op de terugbetalingen. Hierdoor is er een gezonde sociale druk om het terug te betalen. De verkoop van een varken levert na anderhalf jaar rond de 120,- euro op. Een groot bedrag voor Indiase begrippen.

Asarman en Benita Subba vormen een hindoe gezin met hun twee kinderen. Hun zoontje gaat naar school en hun dochter is getrouwd. Ze wonen in een kleine boerderij en leven van de opbrengst van hun moestuin. Ze hebben een varken gekocht van de lening en kunnen het geld goed gebruiken voor het schoolgeld van hun zoon.

Norbu & Phulmit hebben een groot gezin (1 zoon, 3 dochters). Ze hebben flink wat schoolkosten. Om mee te beginnen hebben ze een Charity Hands microkrediet van 2000 rupees (€29,-). gekregen. Ze hebben hier een varken van gekocht dat na 1,5 jaar zo’n 9000 rupees (€128,-) kan opleveren. Dit zal hen goed helpen met de schoolkosten. Bij succesvolle terugbetaling zullen zij een nieuw microkrediet ontvangen.

Raynold Lepcha is 18 jaar en komt uit een christelijk gezin. Hij is slechts tot klas 9 naar school gegaan. Hij moest stoppen, omdat er thuis geen geld was. Hij woont in een eenvoudig huisje met wat land en werkt keihard. Hij zorgt voor zijn ouders en schoolgaande broertje. De opbrengst van het varken gaat hem daarbij helpen.

kippen microkrediet

Tsering & Regina hebben een zoon (10 jaar) die naar school gaat. Ze leiden een eenvoudig bestaan in een dorpje hoog in de Himalaya (Sikkim). Ze bezitten enkele dieren en leven van de opbrengst van hun stukje grond. De dorpsschool gaat echter maar tot de 4e klas. Ze willen graag dat hun zoon verder kan leren en een betere kans heeft dan zij zelf hebben gekregen. Er is een mogelijkheid dat hij bij een oom in Darjeeling kan wonen om daar verder te studeren. Regina heeft een Charity Hands microkrediet gekregen van 2000 rupees (€29,-). Hiervan heeft ze kippen gekocht voor de verkoop, met de winst willen ze het schoolgeld voor hun zoontje betalen.

Blogberichten

verpleegster, himalaya, indiaCharity Hands

Shalini, verpleegkundige op grote hoogte

Vandaag maak je kennis met Shalini. Wil je haar in het echte leven ontmoeten, dan moet je naar de Himalaya gaan, Haar droom gediplomeerd verpleegkundige worden, is uitgekomen mede door de steun van Charity Hands. Help je haar missie te verwezenlijken door een bijdrage aan haar inkomsten?
Stichting Charity Hands

Noodhulp overstroming in India 2017

Sam en Karin hebben noodhulp gegeven in een overstroomd dorpje. Dankzij hun hulp kan het dorp weer worden opgebouwd.

Geef hulp aan de slachtoffers van Malda (India)

Op dit moment willen we niet stilzetten, maar actie ondernemen! Tienduizenden mensen hebben onze hulp nodig omdat ze onder erbarmelijke omstandigheden wonen. Velen zijn hun huis, bezittingen en zelfs geliefden kwijtgeraakt.

Deze training kan levens redden!

Deze week ging eindelijk een lange droom van Sam en Karin in vervulling: een medische training verzorgen voor een aantal vrouwen in een klein bergdorpje, ergens in de Himalaya.

Een muur in het zendingswerk (1)

Door een muur te plaatsen kunnen direct en indirect veel betekenen.

Kleding voor India

Kleding is belangrijk voor mensen. Het heeft meerdere functies. Wij kunnen er bijvoorbeeld onze identiteit mee laten zien. Maar voor de meeste mensen in India vervult kleding slechts de allereerste basisbehoefte: bescherming.

Meet & greet Sam & Karin

Als hulporganisatie zijn wij ontzettend dankbaar dat we met de hulp van onze donateurs zoveel mensen zicht mochten geven op een betere toekomst. Tegelijkertijd is er nog zoveel te doen. Mogen we (opnieuw) op uw steun rekenen?

Stichting Charity Hands is aangemerkt als
Algemeen Nut Beogende Instelling.
Al uw donaties zijn aftrekbaar voor de belastingdienst.

Doneer voor onze projecten in India

Bedrag
Persoonlijke informatie

Wanneer u dit formulier verzend gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden.