• MICROKREDIET SPAARSYSTEEM

Voor de meeste mensen betekent het een afscheid. Een groet als iemand weg gaat. Wij houden graag de oorspronkelijke betekenis voor ogen: A Dios! Oftewel: Ga met God! Een wens dat God bij je mag zijn, zodat we je opnieuw mogen ontmoeten.

Naast de oprechte wens van een weerzien, is ADIOS ook de naam voor onze organisatie die als doelstelling heeft een positieve invloed uit te oefenen op het leven van onze minder bedeelde medemensen, niet d.m.v. giften maar door begeleiding en het beschikbaar stellen van krediet met een spaarsysteem.

“Geef een man een vis en hij heeft een dag te eten, 

Leer hem vissen en hij heeft iedere dag te eten”

Durft u te investeren?

In Malawi, een prachtig land, maar met grote economische uitdagingen, houdt ADIOS zich vooral bezig met de begeleiding van inwoners die een eigen onderneming willen opstarten. We doen dit d.m.v. een cursus waarbij de principes van business plannen en  budgettering worden aangeleerd en begeleiding wordt gegeven met het opstarten van een onderneming. Na een succesvolle afronding van de cursus, hebben de deelnemers de kans om krediet te verkrijgen. We doen dit in de vorm van een Micro Spaar Krediet (MSK), een system waarbij een gedeelte van de te betalen rente gestort wordt op een spaarrekening t.b.v. de klant. Een stap in de richting van financiële onafhankelijkheid en een kans om de levensomstandigheden van hem/haar en de gemeenschap waar ze deel van zijn, te verbeteren.

Adios en u

De financiering van de Malawiaanse ondernemingen wordt gedaan via onze support groepen, “Vrienden van Adios” en “Supporters van Adios”

Vrienden van ADIOS zijn particulieren die jaarlijks € 75 storten als een gift. Deze voor westerse begrippen, kleine bedragen kunnen een grote invloed hebben in een land als Malawi! Supporters van ADIOS zijn bedrijven die hetzelfde doel voor ogen hebben als de individuele vrienden van ADIOS, maar deelnemen als bedrijf of organisatie. Hun bijdrage is per jaar € 150.

Iedereen die ooit een “business” is begonnen, als kind op een rommelmarkt met extra spullen van thuis, of als begin van een multinational, kent de uitdagingen van “idee naar werkelijkheid”. Uw gift geeft iemand in Malawi de kans om zijn/haar businessidee realiteit te laten worden!

Nagenieten van uw actie

ADIOS heeft de beschikking over drie locaties, twee in Malawi en één in Spanje. Een aantal van de voordelen voor u als vriend of supporter van ADIOS:

  – U ontvangt informatie over de voortgang en ontwikkelingen van MSK en de ondernemingen die we ondersteunen

– U krijgt korting op uw verblijf op ADIOS Spanje

– U krijgt korting op uw verblijf op ADIOS Malawi, inclusief kortingen op safari’s en rondreizen.

– Bedrijven die supporters zijn van ADIOS, bieden bepaalde producten aan met korting voor ADIOS vrienden.

– Als ADIOS supporter draagt uw bedrijf bij aan een stukje maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Adios resort in Rumphi, Malawi biedt kamers in de lodge, een camping, restaurant en binnenkort waarschijnlijk ook een zwembad. Adios Njakwa biedt een camping met buitenbar en bbq. Vanuit deze locaties worden diverse reizen georganiseerd, waaronder naar Livingstonia en lake Malawi, Vwaza en Nyika. Adios Spanje, genaamd DPC Barnabas, in het zonnige Mazarron, bestaat uit een luxe huis met 2 appartementen, met in totaal 10 slaapplaatsen. Ieder appartement heeft een eigen woonkamer, keuken, badkamer, toilet en 2 slaapkamers. Een prachtig zwembad en buitenbar zijn deel van een privélocatie, dit  dankzij het feit dat het geheel ommuurd is. Het is gelegen aan de Costa Calida, waar de gemiddelde temperatuur in de winter 16 graden is! Om die reden uitermate geschikt voor de 3 verschillende arrangementen die we aan kunnen bieden:

  • Thema reizen, verzorgd door de reisleiders

  • Locatie verhuur voor trainingen

  • Verhuur van de accommodatie voor vakantie verblijf.

ADIOS DIRECTE LENINGEN

ADIOS biedt u ook de mogelijkheid als tussenpersoon op te treden als geldverstrekker voor onze klanten in Malawi. Interesse in deze manier van financieren op commerciële basis?

Neem dan contact op met Gerard Schut of één van onze andere ambassadeurs.

ADIOS, DE VOLGENDE STAP

Hoe wordt u vriend of supporter van ADIOS?

Meld u aan via email: adios.msk@hotmail.com

Of neem contact op met één van de ambassadeurs van ADIOS

Stort uw gift (€ 75 als vriend, € 150 als supporter) op de bankrekening van: Charity Hands (CH) in Nederland,

rekening nummer: NL80RABO0129828459.

Omschrijving: ADOIS Micro Spaar Krediet

ADIOS AMBASADEURS

Ben Schut 06-84475882 Ambassadeur NL

Conan Kelder 06-20012163 Ambassadeur NL

Gerard Schut 06-22407242 Ambassadeur NL

Gert Schut +1(802)349-0862 Ambassadeur USA

email: adios.msk@hotmail.com

U bent van harte welkom bij Adios in Malawi!

Joop van DeldenAdios Manager Malawi (+265)997242040Adios resort

© Copyright 2021 - Charity Hands