Geef hulp aan de slachtoffers van Malda (India)

Op dit moment willen we niet stilzetten, maar actie ondernemen! Tienduizenden mensen hebben onze hulp nodig omdat ze onder erbarmelijke omstandigheden wonen. Velen zijn hun huis, bezittingen en zelfs geliefden kwijtgeraakt.

De overstromingen in Malda (India) hebben door de hevige regenvallen enorme schade aangericht. Duizenden mensen zitten zonder kleding, drinkwater en medicijnen. De noodhulp komt zeer langzaam op gang omdat de getroffen gebieden moeilijk te bereiken zijn. In sommige plaatsen zal zelfs helemaal geen hulp komen.

Sam en Karin kennen dit gebied goed en weten door hun ervaring hoe zij de mensen in deze rampgebieden snel en efficiënt kunnen helpen. Zij gaan daadwerkelijk naar deze afgelegen plaatsen toe (een zware reis die niet zonder gevaar is) en geven de mensen noodhulp. Wat zij daar aantreffen in de gebieden van de overstromingen is vaak hartverscheurend: kinderen zonder ouders. Gezinnen die alles zijn kwijtgeraakt. Veel zieken en gewonden.

Sam is van plan om in september naar het gebied te gaan met een concreet noodhulpplan. Hij en zijn team hebben hier ervaring  mee en weten hoe ze bijvoorbeeld een medisch kamp moeten opzetten voor een dorp dat overstroomd is. Zij willen graag zo efficiënt en verstandig mogelijk te werk gaan. Dit betekent concreet zij sponsors en giften nodig hebben voor de noodhulp.

U, jij en ik kunnen daarin meehelpen. En zo kunnen we een verschil maken voor deze mensen die getroffen zijn door de overstroming. Met uw hup kunnen we bijvoorbeeld voedsel, kleding en keukengerei voor deze mensen kopen. Het klinkt heel simpel (en dat is het vaak ook) maar het maakt een enorm verschil voor deze arme mensen, die anders niet tot nauwelijks hulp krijgen. Verder kunnen wij ook bamboematten en tinnen platen aan de mensen geven die zij kunnen gebruiken om eenvoudige huizen te bouwen als het water verder is gezakt.

Wij zijn blij en dankbaar dat wij als hulporganisatie achter Sam, Karin en hun team mogen staan. Wilt u ook steentje aan dit project bijdragen en actie ondernemen? Dit kunt u doen door een gift achter te laten. Het zal worden omgezet in actie en daadwerkelijke hulp voor de getroffen gezinnen in India.

Als hulporganisatie zijn wij ontzettend dankbaar dat we met de hulp van onze donateurs zoveel mensen zicht mochten geven op een betere toekomst. Tegelijkertijd is er nog zoveel te doen. Mogen we (opnieuw) op uw steun rekenen?

Stichting Charity Hands is aangemerkt als 
Algemeen Nut Beogende Instelling.
Al uw donaties zijn aftrekbaar voor de belastingdienst

Doneer voor de deze actie

India-noodhulp

Persoonlijke informatie

Al 10 jaar ervaring

Wij werken al tien jaar in India en Kameroen en hebben in die jaren een stabiel netwerk en veel ervaring opgebouwd.

150 + Microkredieten

We hebben in totaal al meer dan 150 microkredieten verstrekt in Malawi, Kameroen en India

ANBI

We zijn een Algemeen Nut Beogende Instelling, giften zijn dus belasting aftrekbaar.

© Copyright 2021 - Charity Hands