“…aan weerszijden van de rivier staat de boom des levens,

die twaalfmaal vrucht draagt, iedere maand zijn vrucht gevend

en de bladeren van het geboomte

zijn tot genezing van de volken.”

Openbaring 22:14

Missie

We gaan in Kameroen en Malawi arme boeren een hoopvolle toekomst bieden door te investeren in kennis, middelen en een sociaal vangnet. Wij verwachten dat we op die manier stukje bij beetje steeds meer communities kunnen helpen om definitief een einde te maken aan armoede. Uit recente berichten blijkt dat de eerste boeren in Kameroen die meedoen met dit programma al vier keer zoveel opbrengst hebben als anders.

Bodemonderzoek

We gaan aan de hand van eigen demo landbouwproject demonstreren dat met een even groot stuk grond we tot drie maal toe zoveel kunnen oogsten door respectvoller om te gaan met de natuur. Een landbouw expert zal op locatie een bodemonderzoek doen en met een projectplan op maat komen voor de boer.

Voorwaarden deelname:

Om mee te mogen doen aan het programma, vragen we een fee van 1000 CFA (€1,50) als commitment en we kijken dat er niet boeren uit dezelfde familie mee doen. En we kijken ook of iemand een normale reputatie heeft in de community zodat de kans van slagen hoog is.

Startkit

De landbouw expert zal een startkit samenstellen die precies op maat is gemaakt voor de boer /boerin die zich heeft aangemeld voor ons programma. Een startkit hangt af van het stuk land wat de boer zal gaan verbouwen, het bevat hoofdzakelijk zaden compost. De zaden zal boer na de oogst weer moeten afdragen aan de foundation.

Training

De deelnemende boeren ontvangen 3 jaar coaching in intensieve landbouw & permacultuur

   1. Technieken verbeterd
   2. Nieuwe gewassen & producten aangeleerd
   3. Oogsten vermeerderd (tot 4 x zoveel opbrengst)
   4. Mindset veranderd

Buddies 

In de toekomst willen we aan boer een landloze arbeider koppelen. Zij dragen deze buddy zelf aan, en leren hem of haar dit vak. Als loon deelt hij of zij in de oogst. En na trouwe dienst krijgt hij of zij eigen land in het vooruitzicht.

Vermenigvuldiging

Wij moedigen boeren aan om drie andere boeren voor te dragen die net als zij uit de cirkel van armoede willen stappen en het volgende seizoen mee te doen met het programma. Het is niet een voorwaarde om mee te doen maar het is wel belangrijk dat dit programma exponentieel groeit om op grote schaal de armoede te kunnen bestrijden.


Helpt u mee?
Als hulporganisatie zijn wij ontzettend dankbaar dat we met de hulp van onze donateurs zoveel mensen uitzicht mochten geven op een betere toekomst. Tegelijkertijd is er nog zoveel te doen. Mogen we (opnieuw) op uw steun rekenen?

Doneer ook voor het Tree of Life project
 • 0,00 €

© Copyright 2017 - Charity Hands