“…aan weerszijden van de rivier staat de boom des levens, die twaalfmaal vrucht draagt, iedere maand zijn vrucht gevend en de bladeren van het geboomte zijn tot genezing van de volken.”

Openbaring 22:14

Missie

We gaan in Kameroen en Malawi arme boeren een hoopvolle toekomst bieden door te investeren in kennis biologische zaden en compost. Wij laten zien dat we op die manier stukje bij beetje steeds meer communities kunnen helpen om definitief een einde te maken aan armoede. Uit recente berichten blijkt dat de eerste 53 boeren in Kameroen die meedoen met dit programma al tot vier keer zoveel opbrengst hebben als anders.

Bodemonderzoek

We gaan aan de hand van eigen demo landbouwproject demonstreren dat met een even groot stuk grond we tot drie maal toe zoveel kunnen oogsten door respectvoller om te gaan met de natuur. Een landbouw expert zal op locatie een bodemonderzoek doen en met een projectplan op maat komen voor de boer.

Voorwaarden deelname:

Om mee te mogen doen aan het programma, vragen we een fee van 1000 CFA (€1,50) als commitment en we kijken dat er niet boeren uit dezelfde familie mee doen. En we kijken ook of iemand een normale reputatie heeft in de community zodat de kans van slagen hoog is.

Startkit als microkrediet

De landbouw expert zal een startkit samenstellen die precies op maat is gemaakt voor de boer /boerin die zich heeft aangemeld voor ons programma. Een startkit hangt af van het stuk land wat de boer zal gaan verbouwen, het bevat hoofdzakelijk zaden compost. De zaden zal boer na de oogst weer moeten afdragen aan de foundation.

Training

De deelnemende boeren ontvangen 3 jaar coaching in intensieve landbouw & permacultuur

   1. Technieken verbeterd
   2. Nieuwe gewassen & producten aangeleerd
   3. Oogsten vermeerderd (tot 4 x zoveel opbrengst)
   4. Mindset veranderd

Een Android APP!!

Wij werken nu hard aan een APP die dit jaar nog in gebruik zal worden genomen door de eerste serie trainers. De app biedt belangrijk cursus materiaal van Foundations for Farming offline aan. In de toekomst zullen trainers bij kunnen houden hoe de boeren in hun programma presteren en op die manier kunnen we realtime zien hoeveel mensen er al uit de honger zijn.


Helpt u mee?
Als hulporganisatie zijn wij ontzettend dankbaar dat we met de hulp van onze donateurs zoveel mensen uitzicht mochten geven op een betere toekomst. Tegelijkertijd is er nog zoveel te doen. Mogen we (opnieuw) op uw steun rekenen?

Doneer ook voor het Tree of Life project
 • 0,00 €

© Copyright 2018 - Charity Hands